Onze voeten krijgen heel wat te verduren en toch geven we ze meestal maar weinig aandacht.

Het is pas wanneer we geplaagd worden door pijnlijke, gezwollen voeten; eelt; eeltpitten; likdoorns; nagelproblemen of zware, vermoeide benen dat we beseffen hoe belangrijk mooie en klachtenvrije voeten wel zijn. Preventie is dus van uiterst belang, want door bepaalde voetproblemen kan zelfs ongemerkt onze gehele lichaamshouding veranderen met klachten van de rug, nek, schouders, knieŽn en heup tot gevolg.

Klachten voorkomen is nog altijd beter dan ze te moeten genezen! Het is dan ook de taak van uw schoonheidsconsulente/gespecialiseerde voetverzorger om uw voeten op een gepaste wijze te behandelen en u persoonlijk verzorgingsadvies te geven. Indien nodig zal er ook doorverwezen worden naar andere zorgverstrekkers. Zowel ouderen, jongeren, dames, heren alsook sport(st)ers (voetbal, hardlopen, ballet enz.) zijn gebaat bij een maandelijkse pedicure.

Ook voor een verwenbeurt van uw voeten (spa verzorging, ontspannende voetmassage enz.) kunt u bij uw schoonheidsconsulente/gespecialiseerde voetverzorger terecht.

Een gespecialiseerde pedicure om de 4 ŗ 6 weken is sterk aanbevolen! 

TIP: Informeer bij uw ziektefonds inzake mogelijke terugbetalingen!

NB: Pure Health is lid van BVV (Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde Voetverzorgers) 


Advies voor thuisverzorging:

Het gebruik van een voetencrŤme kan zelfs heilzaam zijn bij klachtenvrije voeten en toekomstige problemen helpen voorkomen. De huid blijft goed gehydrateerd waardoor er minder eeltvorming ontstaat en waardoor de huid soepeler aanvoelt. Afhankelijk van de gezondheid van uw voeten zijn er specifieke crŤmes, poeders, oliŽn, voetdeodorants enz. die verlichting en/of genezing kunnen brengen.